Wrong... too long

 2010.04.04. 17:16

Böjte Csaba a Szent István bazilikában tartott egy három napos lelkigyakorlatot nagyböjt idején. Mivel akkor még suli volt, nem tudtam ott lenni az összesen, de utána ismerősöktől megkaptam annak a misének is a cdjét amin nem voltam. Ma meghallgattam őket és Csaba atya egész prédikációja nagyon megfogott. Ebből egy rövid kis részt szeretnék kiemelni, ami különösen illik erre a húsvéti "újrakezdős" dologra.

Nyuszika és a róka mennek együtt egy úton és a róka folyton sietteti nyuszikát: "Szedd már azt a reumás lábadat nyuszika, gyerünk!" Erre nyuszika: "Hadd el róka, ráérünk mi ilyen lassan menni." A róka egy idő után megunja ezt és megkérdi: "Miért menjünk hát ilyen lassan?" Erre nyuszika: "azért, Róka mert rossz irányba megyünk." A viccen először én is nevettem, de ez a vicc a maga módján nagyon is közel áll a valósághoz. Miért szeretnél tizenhárom évesen tizenkilencnek kinézni, miért akarsz mindent még ma, hova sietsz (a rossz úton)? Húsvétkor észrevesszük hogy túl sokáig volt rossz, túl sokáig rohantuk előre a rossz úton és új útra térünk. Ilyenkor valaki megmutatja neked, hogy melyik úton menj és levezet a rosszról. Csak hogy ne fáradj el a rossz úton, hanem ugrálj könnyedén a másik úton.

Húsvét van. Fordíts! Menj a másik irányba.

Napfivér Holdnővér:
There are two ways to live your life: one is as though as nothing is miracle, and the other is as though as everything is a miracle. I live the second.
 

Untitled4

 2010.03.29. 19:15

Az előző bejegyzéshez egy kis hozzátoldás:

Egy perce fejeztem be Hermann Hesse Peter Camenzind c. regényének olvasását. Arról, hogy tetszett-e vagy milyen benyomást tett rám, inkább most nem beszélnék, főleg azért nem mert normálisan még nem tudnám megfogalmazni... ahhoz idő kell. Viszont borzasztó sok olyan rövid részlet, mondat van benne ami a szövegkörnyezetből kiragadva meglepően értelmes és telejsen jól vonatkoztatható a való életre, a hétköznapi tapasztalatokra (ahogy irodalomórán mondanánk ugye... :)). Ezek közül egyet szeretnék Veletek megosztani (ha a többire is kíváncsiak vagytok, olvassátok el a könyvet, megéri:P), mégpedig azért, mert nagyban kapcsolódik az előző bejegyzésemhez ( the time had passed something that never really lasts), tulajdonképppen ugyanazt mondja:)

"Ilyen az ha az ember megszeret valakit. Fájdalommal jár - fájdalmas ez a pillantás a szívnek, fájdalmas a szemnek, és fájón sebzi meg az önérzetet és a büszkeséget - de utána csendessé, éretté és belsőleg nyugodttá, mégis elevenné válik a lélek.

Úgy szeretnék beszélni róla, mint egy érett nő a menyasszonykoráról, mint öregember a gyermekéveiről."

Címkék: könyvajanlo

süti beállítások módosítása