You've already crossed the line

 2010.01.30. 18:44

Asszem vannak PlaceOfNoReturnök, azaz olyan pillanatok ahonnan már nem tudsz visszafordulni, amitől fogva már nem az vagy aki előtte voltál. Ezek lehetnek nagy (relatív kinek mi a nagy) pillanatok, események, de ha jobban belegondolunk minden pillanat ilyen. És minden pillanatban, amikor mgcsinálom amit csinálok már tudom h nem ezt kéne, de amíg erre rájövök újabb pillanatok telnek el és ugyanígy tovább. Tehát mielőtt beleélhetnéd magad valamibe, mielőtt odaadnád magad annak a nyomorult pillanatnak, már a következőben vagy. És aztán este a színházban arra gondolsz, h abban a számodra fontos pillanatban milyen voltál, biztos mit rontottál el. Pedig lehet h a másik észre se vette. Ezért van rossz kedvem. Nem tudom h észrevette-e. És ha igen? Mindegy. Egyébként nem. Nekem fontos. Amúgy az zavar, h nem tudom biztosan h mások mit gondolnak nem tudom milyennek tartanak,  jónak/rossznak tartják-e azt amit én ilyennek/olyannak. Nem vagyok gondolatolvasó. Senki se az. Máskor meg pont ez a sejtelmesség a jó. Mi van?

Jó biznisz épült ki a szülinap köré. Pedig az az agyonünnepelt pillanat semmivel sem másabb, mint a többi. Azért más, mert nagy dolgot tulajdonítasz neki. 18... az egyik pillanatban még nem vásárolhatnál legálisan cigit, de az 1 másodperccel későbbiben már igen? Vicces. De azért jó h van. Van egy objektív mérce, ami alapján mérhetem magam másokhoz és a világhoz is.

Címkék: emberek szerelem gondolatok figyelem kapcsolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://ember.blog.hu/api/trackback/id/tr441715331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szivárványos 2010.02.09. 18:50:45

wow! <3

csak annyi, hogy ne az érdekeljen, hogy ki mit gondol rólad. akikkel jóban vagy, azok véleménye nyilván fontos, de ha mások lenéznek vagy istenítenek szinte-tök mindegy.

a 18 meg nyilván azért nagy szám, mert ez a küszöb, amit átlépsz, és már menő nagy vagy(: szeretünk ünnepelni: karácsony, suli vége,..
szerintem nem gáz, ha tudod, hogy valaminek vége van. valami más meg elkezdődik. persze nyilván ettől még nem leszel más ember, vagy érettebb. illetve nem ettől.

muske 2010.02.09. 19:15:34

Jó ez igaz, azok véleménye fontos akikkel jóba vagyok, de életemben nem mindig ugyanazokkal leszek jóba (és ez nem azt jelenti elsősorban h a "régiekkel" nem leszek jóba, hanem azt h új emberekkel is) és ahhoz h eleinte ismeretlen emberrel jóba legyek, és kapcsolatot építsek ki ahhoz, foglalkoznom kell azzal, h mit gondolnak rólam, főleg az/azok akikkel jóba szeretnék lenni. Persze ez egy idő után kialakul, meg nem kell túl sokat megjátszani, mert az is visszaüt egy idő után. De azért fontos sztem.

és hogyne szeretnénk ünnepelni:) fontos is. én csak arra akartam felhívni a figyelmet, h ennyi erővel (ami az régi elment és új kezdődik ünneplése) minden másodpercet ünnepelhetnénk. és arra, amit te is írtál h nem attól leszünk érettebbek vagy mások h hány évesek vagyunk. köze van hozzá, de nem csak az.
(K)
süti beállítások módosítása