Everybody is the same

 2009.11.26. 20:05

People are people

Az emberek emberek. Már önmagában az a fogalom, h ember (egyébként mi is az? najó, ez most nem ide tartozik de egyébként elég érdekes ez is) meghatároz egy csomó tulajdonságot, ami kivétel nélkül mindenkiben ugyanaz (mert _ember_). Ilyen pl h képes szeretni több-kevesebb ideig, ez kinek-kinek a magánügye,  de a képessége megvan. Ugyanígy megvan a képessége a tanulásra, stb egyébként általában a szellemi képességekre.

Arra, h kinek mennyi jutott mondjuk a matekra való fogékonyságból vagy éppen a rajzolni tudásból, az persze lehet különböző, de ennek alapján vannak kategóriák, sablonok, ahova minden ember besorolható. Vagy az egyik, vagy a másik kategóriába. Ezekből a kategóriákból van egypár, és azért félelmetes, h valamelyikbe beletartozol. Erre simán rávághatod, h de a kategóriák végtelen sok elrendezőséséből adódóan végtelen sokféle lehetőség létezik, tehát mégiscsak minden ember különböző... ebben valamennyire igazad van, de az embert alapvetően meghatározó tulajdonságok alapján (és ezek a tulajdonságok szerintem kivétel nélkül "lelki" (remélem érted) tulajdonságok) igenis vannak kategóriák. És vannak kiköpött ugyanolyan emberek, max néhány külső tulajdonságban térnek el, de hát ez evidens (biológiailag tényleg minden ember különböző, de nem vagyunk állatok h csak ezek alapján határozzuk meg magunkat).

But who makes these categories? Who gives the same feelings to everybody?

Címkék: emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://ember.blog.hu/api/trackback/id/tr81554742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása