"I've been sleeping dead inside"

 2009.11.22. 14:03

Audio Adrenaline: for so long I've been sleeping dead inside, in so many ways I tried to hide

A hit nem olyan, h örököljük vagy a neveltetésből származik. Nevelhetnek valakit évekig akármilyen vallásúnak, járhatnak vele templomba, nagyon könnyen ebből csak egy megszokás, tartalomtól mentes, kiüresedett valami lehet. És szokott lenni, tisztelet a kivételnek. A hit, az amikor valahogyan, nem tudom hogy, de felismered, hogy I've been sleeping dead inside... és rájössz hogy az a felszínes átlagos ember és cselekedethalmaz nem minden ami te vagy. Olyankor eljátszasz  a gondolattal h mi van ha mégis van Isten... csak ülsz és végiggondolod h addig mi volt és megígéred magadnak (magadnak? hát szerintem inkább valaki másnak.) h megpróbálsz vmit másképp... megpróbálod úgy h jobb legyen. És onnantól kezdve úgy csinálod. Mintha valaki előtt majd el kellene vele számolnod. Azt hiszem a hit ez. Eddig könnyűnek tűnt. Viszont a hittel is van egy baj. A kétkedés. Mindig amikor azt mondom: "azt hiszem..." ott van mögötte az h mivanhanem. A kétkedésen van aki túl tud lépni, van aki nem. Aki a túllépősök közé tartozik, annak asszem elég könnyű. Túllépek rajta, és még mindig aszerint élek, mert hiszek benne.A kételkedés mellett van még egy másik dolog is. Az, amikor az akinek megígértél vmit (Isten) "megmutatja" neked, hogy a helyes úton jársz... awesome feeling. You feel that God exists, God loves you, but you have to make sacrifises. But if you are good enough he will save you, and you will have an everlasting life. But please do not try imagine heaven or the everlasting life! A human brain can't do this... only your soul knows this. and if your soul feels it's right, it's right.

Ha már volt szó hitről, legyen egy pár a vallásról és az egyházról is, mert ezek nem összekeverendő és tévesztendő dolgok, sőt bizonyos helyzetekben szét is kell őket választani. Szóval van hited, vszinü lesz vallásod. Na itt jön be a környezet (mert eddig csak rólad és Istenről volt szó). Hogy kivel ismerkedsz meg, stb... Arra, h különféle vallások alakultak ki ( itt persze _történelmi vallások_ról beszélek, nyilván nem egy pár éve alapított egyházról és annak vallásáról aminek kb 3 tagja van és csak arra való h alapítványként pénzt szerezzen) a különféle kultúra a magyarázat. A keleti kultúra más vallást eredményezett, mint az európai. De az ideológia alapja ugyanaz, csak az indiaiak a teheneket tisztelik, az európaiak meg pl Szűz Máriát. Az ilyenek mind a kultúra eltérőségéből fakadnak. Ennek alapján felmerülhet, hogy miért is "kell" valamilyen valláshoz tartozni... Hát szerintem azért, mert a közösség, meg az h látod h mások is ugyanazt vallják, mint te, segít és erőt ad. De ha ez nem szimpi el lehet menni remetének is. A közösség nem felt. szükséges, de jó ha van. Én spéci nagyon közösségi ember vagyok, szükségem van rájuk.

Egyház: a vallás ideológiarendszerén alapuló fizikailag is megtapasztalható intézmény. Feladata, h a hozzá tartozó embereket támogassa (és ne kifossza ugye a sablon Isten azt mondja h ezt tedd alapon. ez egy faszság, és az is fasz, aki ilyet mond.). A különböző egyházak működésére megint csak a kül. kultúra adhat magyarázatot...

 

Címkék: faith

phylosophy

 2009.11.21. 19:19

Ezer cél volt mostanáig, mert ezerféle nép volt. Csak az ezer nyakba való békó nincs meg még, nincs meg az egyetlen cél. Az emberiségnek még mindig nincs meg a célja. Ha az emberiségnek még mindig nincs célja, tán maga az emberiség sincs még meg?

Ekkép szóla Zarathustra.

F. Nietezsche: Zarathustra

Címkék: élet emberek társadalom gondolatok kapcsolatok nietezsche

süti beállítások módosítása