Does ghosts exist?

 2009.11.28. 13:35

I haven't seen any ghost.

Nem egy film foglalkozott már ezzel a témával, melyik, hogy dolgozta fel. Ezek közül hármat szeretnék kiemelni, amelyek szerintem a legjobbak: Wim Wenders: Berlin fölött az ég, Brad Silberling: Angyalok városa, és Jerry Zucker: Ghost. Ezek alapján érdemes elgondolkodni, lehet h léteznek... ? természetesen csak a képzeletünkben

Címkék: emberek gondolatok faith ghost

úgyis közbejön valami

 2009.11.28. 13:29

The world is likely to confirm my new motto.

Ne tervezz. Csinálj mindent az adott pillanatban úgy, ahogy jónak érzed (ugye ez a carpe diem). Ne tervezz előre max 2 napnál. Teljesen fölösleges, hiszen úgyis közbejön valami. És akkor meg minek volt az egész tervezgetés?

Erre van egy olyan közmondás, hogy az ember tervez, az Isten végez. Hát, ez szerintem nem pontos. Odáig oké, hogy az ember tervez, de azok, amik közbejönnek az életedben, hát nem hiszem h azokat Isten csinálja. Nem hiszem h beleavatkozik pl abba h mikor kapod el az influenzát. Szerintem már nem feltétlenül aktuális a deus ex machina... Szabad akaratod van, azt csinálsz amit akarsz. És -szerintem- minden pillanat tök más, mint ahogy elképzeljük h mien lesz. Kitalálom h holnap mit veszek fel, kinek mit fogok mondani, kitől mit fogok megkérdezni, hogy fogok viselkedni. És aztán kurvára nem úgy lesz, mást veszel fel, mást mondasz, mást kérdezel, máshogy viselkedsz és sokmindent elfelejtesz amit meg kellett volna csinálni. És este pedig hibáztatod magad h mért nem úgy csináltad ahogy eltervezted, pedig mien jó lett volna, így meg minden szar, mindent elcsesztél. Hát ezért ne tervezz előre... vagyis - inkább, tervezz nyugodtan de ne lepődj meg ha nem úgy  történik, nem úgy csinálod. Csak lazán... az egész rajtad múlik. Take it easy.

Start living your life caring almost nothing about the remote future.

Címkék: élet emberek társadalom suddenly

As I experienced the best feeling all over the world.

But how long can it be?

I want it forever! All of my life!

This feeling bring me up to the sky, to the stars. But after 1 or 2 month, it's over. Anyway it's not a problem. After some time it's necessary that the Big Love turns into something else... to a strong attachment to somebody. And when you feel that your love is not the same that in the beginning was (it's stronger now), and you need that person so much, you start to feel, that he (she) became an important part of your life. Then, the person who you love, says: "I don't need you anymore. I don't love you. The time we spent together was good, but now it's over. We can be friends."

Yes, the hardest part was letting go not taking part. You really broke my heart.

Címkék: szerelem kapcsolatok suddenly

Everybody is the same

 2009.11.26. 20:05

People are people

Az emberek emberek. Már önmagában az a fogalom, h ember (egyébként mi is az? najó, ez most nem ide tartozik de egyébként elég érdekes ez is) meghatároz egy csomó tulajdonságot, ami kivétel nélkül mindenkiben ugyanaz (mert _ember_). Ilyen pl h képes szeretni több-kevesebb ideig, ez kinek-kinek a magánügye,  de a képessége megvan. Ugyanígy megvan a képessége a tanulásra, stb egyébként általában a szellemi képességekre.

Arra, h kinek mennyi jutott mondjuk a matekra való fogékonyságból vagy éppen a rajzolni tudásból, az persze lehet különböző, de ennek alapján vannak kategóriák, sablonok, ahova minden ember besorolható. Vagy az egyik, vagy a másik kategóriába. Ezekből a kategóriákból van egypár, és azért félelmetes, h valamelyikbe beletartozol. Erre simán rávághatod, h de a kategóriák végtelen sok elrendezőséséből adódóan végtelen sokféle lehetőség létezik, tehát mégiscsak minden ember különböző... ebben valamennyire igazad van, de az embert alapvetően meghatározó tulajdonságok alapján (és ezek a tulajdonságok szerintem kivétel nélkül "lelki" (remélem érted) tulajdonságok) igenis vannak kategóriák. És vannak kiköpött ugyanolyan emberek, max néhány külső tulajdonságban térnek el, de hát ez evidens (biológiailag tényleg minden ember különböző, de nem vagyunk állatok h csak ezek alapján határozzuk meg magunkat).

But who makes these categories? Who gives the same feelings to everybody?

Címkék: emberek

All your every-fucking thing

 2009.11.26. 19:52

Find a solution for all your every-fucking thing. Life is not this. Leave these small cases. They are just to make your life harder...

If you try to cope with all your fucking, annoying things, this will be your life. And after some time you will find yourself empty. Leave these and do something with the things that worth something... for example your emotions. I believe they are more important than any test or your work. (But I don't think work is not important. It is important, too. Anyway you must do something in this life.)

Címkék: emberek társadalom figyelem faith

Azt hiszem ezt a számot (The Offspring: Gotta get away) nem kell senkinek sem bemutatni..

Kurvaszar érzés, amikor már nem tudsz mit kezdeni a sok faszsággal, ami nap mint nap ér. Közel álltam a depresszióhoz... minden összejött csak szarul. Most jobb. Lépj túl az ilyeneken minél hamarabb. Life sucks a lot of time. Although it is good. Or not? I think yeah. But I want to feel love!

Címkék: szerelem gondolatok figyelem

süti beállítások módosítása